KDO JE KDO? ŠAMPIONI PRVNÍ LIGY SE PŘEDSTAVUJÍ

KDO JE KDO? ŠAMPIONI PRVNÍ LIGY SE PŘEDSTAVUJÍ

KDO JE KDO? ŠAMPIONI PRVNÍ LIGY SE PŘEDSTAVUJÍ

Celkem třicet atletů letos bodově přispělo k historickému vítězství ve druhé nejvyšší soutěži. Lídrem družstva se stal Ondřej Chour, když jako jediný nasbíral přes sto bodů. dalších sedm atletů se dostalo v sezóně přes padesát bodů. V průběhu sezóny padlo také osm rekordů družstva. K vítězství přispělo také šest zahraničních atletů z Německa, Polska, Libanonu a Senegalu. Soutěže družstev se konají v ČR od roku 1956 a Ústí letos po třech třetích místech slaví poprvé prvoligové zlato.

ÚVODNÍ FOTOGRAFIE autor Míra Holub



Ondřej Chour 103,25 bodu 10 startů 5x 1. místo 3x 2. místo

Skvělý běžec na středních tratích se stal lídrem družstva, nechyběl na jediném kole a sám nasbíral přes sto bodů. Navíc překonal rekord družstva v běhu na 1500 metrů časem 3:59,43

Martin Stašek 97 bodů 12 startů 6x 1. místo 1x 2. místo 1x 3. místo

Jeden z nejlepších českých koulařů a finalista mistrovství světa nenašel v kouli přemožitele a překonal rekordy družstva v kouli a disku.

Tomáš Kozák 72 bodů 12 startů  4x 2. místo

Host z Litomyšle kryl záda Staškovi a bral pokaždé druhé místo mezi koulaři. Navíc bodoval v hodu diskem a kladivem.

Miroslav Vachuta 62 bodů 12 startů 2x 3. místo

V osmatřiceti letech stále výrazně boduje, dvakrát se dostal mezi nejlepší tři v hodu kladivem. V jedenácté sezóně za sebou nechyběl v jediném závodě.

Jan Riedel 61 bodů 6 startů 3x 1. místo 3x 2. místo

Objev letošní sezóny. Běžec z německých Drážďan nastoupil ve dvou kolech a pokaždé na vražedné kombinaci 800 m, 400 m, 1500 m a navíc ve štafetě 4x 400 metrů. Těžko hledal v lize soupeře.

Pavel Benda 57 bodů 7 startů 4x 3. místo

V letošní sezóně překonal klubové rekordy na sto i dvě stě metrů a na stovce se prosazoval pravidelně mezi nejlepší trojku, i když proti němu stáli elitní sprinteři z Liberce a Kolína.

Jan Murín 54 bodů 6 startů 1x 1. místo 2x 2. místo 1x 3. místo

Vrátil se do družstva po dvou letech a přidával důležité body hlavně na trati osm set metrů. S Riedle, Chourem a Filingrem vytvořil obávanou hvězdnou čtyřku na střední tratě.

Matěj Ščerba 46 bodů 6 startů 3x 1. místo 1x 3. místo

Finalista juniorského mistrovství Evropy byl polovinu soutěže zraněný, potom ale skákal famózně, když vylepšil rekordy družstva v tyči i skoku dalekém, k tomu si připsal hned tři vítězné starty.

Libor Maška 38 bodů 6 startů 2x 2. místo

Také on naskočil do družstva v polovině soutěže, potom ale ukázal, že házet nezapomněl. V hodu kladivem ho dokázal porazit jen hradecký Čapek. V Jablonci bojoval se zraněním a ukázal obrovskou morální sílu.

Aleš Filingr 33,75 bodu 7 startů

Last minute příchod těsně před sezónou v našem týmu ožil a předváděl parádní výkony hlavně na osmistovce. Přidával nečekané body a několikrát byl těsně pod stupni vítězů.


Chour, Riedel a Filingr na 1500 m v Jablonci (autor Míra Holub)


Pawel Wiesolek 29,75 bodu 3 starty 1x 1. místo 1x 2. místo 1x 3. místo

Účastník Olympiády v Riu zazářil v prvním kole v Hradci Králové, pak se smolně zranil na desetibojařském mítinku na Kladně a družstvu již nemohl pomoci.

Ali Hazer 29,75 bodu 6 startů

Reprezentant Libanonu je stálicí našeho klubu, když závodí v ústeckých barvách od roku 2011. Také letos bojoval do roztrhání těla a přidal důležité body.

Ondřej Čadek 23 bodů 5 startů 2x 3. místo

Ondra letos vynechal jediný závod a připsal si dvě třetí místa. V běhu na deset kilometrů se to od něj čekalo, příjemně ale překvapil také v Kolíně na stýplu.

Vratislav Bejček 18 bodů 8 startů 2x 3. místo

Sezónu začal výborně, když útočil ve vrhu koulí na hranici patnácti metrů. Uspěl také na mistrovství ČR, třetí a čtvrté kolo se mu ale nepovedly.

Ahmad Hazer 16 bodů 3 starty 1x 3. místo

Letos startoval na mistrovství světa v Londýně v barvách Libanonu, ústeckým šelmám pomohl ve třetím kole v Kolíně. Na trati sto deset metrů překážek bral třetí místo.

Jan Čelůstka 16 bodů 3 starty 1x 2. míst

Účastník olympiády v Londýně si odskočil od triatlonu a posílil v našem týmu běžce na dlouhých tratích. Skvělý byl hlavně na desítce v Novém Městě, když doběhl druhý a překonal rekord družstva.

Jakub Pajak 12,25 bodu 2 starty 1x 3. místo 

Šestnáctiletý žolík z Polska přišel na poslední chvíli a přidal důležité body v posledním kole v Jablonci. Na dvoustovce si počínal jako zkušený mazák, když z první dráhy doběhl třetí.

Jakub Janda 11 bodů 2 starty 

Po zdravotních problémech se vrátil v Jablonci do družstva a hned z toho bylo důležitých jedenáct bodů z výšky a oštěpu.

Josh Swaray 11 bodů 1 start 1x 1. místo

Sprinter ze Senegalu sice v Novém Městě vyhrál stovku v novém rekordu družstva, odmítl ale běžet dvoustovku a pokazil družstvu štafetu. Jeho vystoupení tak bylo spíše zklamáním.

Ivan Elischer 11 bodů 3 starty

Nestárnoucí Ivan bojoval proti zelené přesile chodců z Nové Města a vychodil si za to jedenáct bodů.


Ve třetím kole v Kolíně jsme dotáhli vedoucí Nové město nad Metují


Valerij Lunhul 10,5 bodu 8 startů

Mladý junior se dokázal prosadit do družstva, když ve třetím kole výrazně bodoval na dvoustovce, navíc byl důležitou součástí ústeckých štafet.

David  Lux 10 bodů 4 starty

V posledním kole se dočkal prvního individuálního bodu na trati čtyři sta metrů. Dokázal se prosadit do áčkové štafety čvrtkařů

Lukáš Vrabec 9 bodů 2 starty

Sedmdesátimetrový oštěpař zápasil se zraněním ramene a neprodal, co skučně umí.

Tomáš Praský 8,75 bodu 2 starty

Litvínovský žolík čekal trpělivě na šanci a v posledním kole nahradil Honzu Murína. Prosadil se na trati 400 metrů překážek i ve skoku dalekém.

Michael Poc 8 bodů 3 starty

V soutěži oštěpařů bral pravidelně body, stále čeká na první padesátku.

Petr Posel 7,5 bodu 7 startů

Začínal sezónu jako čtvrtkař, pak se trochu hledal a našel se ve skokanských disciplínách.

Petr Hlavička 7 bodů 2 starty

Z pracovních důvodů nastoupil jen na první kolo a bodoval v hodu diskem.

Václav Čermák 4,75 bodu 2 starty

Chatrné tělo mu brání v lepších výkonech, na které rozhodně má, když letos atakoval sedm metrů ve skoku dalekém při akademickém mistrovství ČR.

Zdeněk Mašek 3 body 5 startů

Poctivý dorostenec udělal letos velký pokrok a v lize pomohl hlavně ve štafetách

Martin Fišer 0,75 bodu 4 starty

Další z mladých dorostenců má teprve vše před sebou, pomáhá hlavně čtvrtkařským štafetám.


Bratři Hazerové bojují roky v ústeckém dresu, letos se dočkali titulu