ŠČERBA, LUNHUL, PLOSOVÁ A DALŠÍ VSTOUPILI ÚSPĚŠNĚ DO HALY

ŠČERBA, LUNHUL, PLOSOVÁ A DALŠÍ VSTOUPILI ÚSPĚŠNĚ DO HALY

ŠČERBA, LUNHUL, PLOSOVÁ A DALŠÍ VSTOUPILI ÚSPĚŠNĚ DO HALY

Valerij Lunhul vyhrál v německém Chemnitz závod na 200 metrů mužů. Časem 23,06 vteřiny si vylepšil halový osobní rekord a potvrdil třetí místo v klubových historických tabulkách. David Lux se tentokrát pod dvacet čtyři vteřin nedostal, když doběhl do cíle v čase 24,16 vteřiny.

První čtyřstovku má za sebou Michaela Čípová. Časem 65,23 vteřiny si vysloužila v soutěži žen páté místo. Klubový rekord má stále v držení Martina Říhová z roku 2007 časem 62,75 vteřiny.

V Praze na Strahově vstoupil do sezóny Matěj Ščerba. Ve svém prvním startu po soustředění v Jižní Africe překonal 4,90 metru. Následnou výšku 5,05 metru již nepřekonal. V úvodu sezóny se tak zařadil na třetí místo českých tabulek za Chorého z Chrudimi a rykla z Hradce Králové.

Ondra Čadek získal šesté místo na Akademickém mistrovství ČR v Praze na Strahově. Na trati 1500 metrů proběhl cílem v čase 4:12,93. Jeho osobní halový rekord je o šest vteřin kvalitnější.

Na veřejných závodech v Praze se předvedli sprinteři. Zdeněk Mašek běžel na úvod 150 metrů za 18,15 vteřiny a 300 metrů za 39,25 vteřiny. Martin Fišer byla na stejné trati o něco rychlejší, když doběhl v čase 39,09 vteřiny.

Jakub Janda startoval v sedmiboji v Jablonci nad Nisou, ale nastoupil pouze do čtyř disciplín. Soutěž zahájil šedesátkou za 7,57 vteřiny, což je v novém roce třetí nejrychlejší šedesátka klubových tabulek (Lunhul 7,30 Lux 7,54). Ve skoku vysokém předvedl solidních 1,92 metru a v dálce 6,24 metru.

První měření sil v letošním roce v hale mají za sebou starší žáci ze skupiny trenérky Gunarové Karel Mésároš, Klára Jungwirthová, Terka Tomanová a Simona Plosová. Zejména ve skoku vysokém se převedli velmi dobře. Všechna děvčata si dělala parádní osobáčky. Klárka Jungwirthová skočila 135 cm, Terka Tomanová 144 cm a vynikající výkon si zapsala, prvním rokem starší žákyně, Simča Plosová, která se přehoupla přes výšku 156 cm, což jí řadí v úvodu sezóny na 3. místo v celostátních tabulkách!

Karel Mesároš se trochu trápil s bolestí zad na překážkách, ale 165 cm ve výšce se také počítá (15. místo v republikových tabulkách). Simča si poprvé zaběhla 60 překážek ve vyšší kategorii s vyššími překážkami a delšími rozměry a přeběh všech překážek na 3 kroky je velmi nadějný!! Zapracujeme na technice a čas půjde dolů,“ hlásila Simona Gunarová.

Veřejných závodů se zúčastnili také žáci ze skupiny Lukáše Horáka. Dařilo se hlavně sprinterům. Osobní rekord si vylepšila na 150 metrů Adéla Kratochvílová, když proběhla cílem v čase 20,71 vteřiny. Nikola Suchá běžela 21,57 vteřiny. Klubový rekord mají v držení společně Iva Badalcová a Jana Brabcová časem 20,34 vteřiny. Na šedesátce se dvě setiny pod osm vteřin dostal Kevin Miler.