DRUŽSTVA MLADŠÍHO ŽACTVA ÚTOČÍ V PŘEBORU NA MEDAILE

DRUŽSTVA MLADŠÍHO ŽACTVA ÚTOČÍ V PŘEBORU NA MEDAILE

DRUŽSTVA MLADŠÍHO ŽACTVA ÚTOČÍ V PŘEBORU NA MEDAILE

 Úvodní kolo krajského přeboru družstev mladších žáků a žákyň uspořádala Bílina . Po konečném sečtení bodů to pro naše mladé atlety nevypadá vůbec špatně. V početném poli 11 družstev dívek a 7 družstev chlapců se oba naše týmy umístily na třetím místě a to jsme zejména u dívek byli velmi oslabeni neúčastí pěti děvčat (3 x škola v přírodě, cyklistický závod za školu a nemoc).

 Celkem jsme vybojovali tři první místa (Tereza Strychová 60 m překážek a 300 m a Aďa Kratochvílová 150 m), tři druhá místa (Adéla Kratochvílová na 60 m a Kája Mésároš na 60 m překážek a ve skoku vysokém), dvě třetí místa (Matěj Kříž na 300 m a štafeta dívek ve složení Niky Suchá, Kája Běloubková, Míša Suchá a Adéla Kratochvílová), čtyři 4. místa a do desátého, ještě bodovaného místa, se umístilo 17 dětí.


MLADŠÍ ŽÁCI – USK Ústí 172 bodů Most 115 AC Ústí 89 Bílina 55 Litvínov 50

 V soutěži chlapců byl s 19,75 body nejúspěšnější Kája Mésároš (dvě 2. místa – 60 m překážek a výška), 12,75 body přispěl Matěj Prchlík (pátý ve skoku dalekém a šestý v míčku) a 11,75 bodů získal Kuba Migulski (čtvrtý na 60 m překážek a osmý v běhu na 800 m). Všech našich 12 chlapců z družstva bodovalo, což se musí velmi ocenit, protože mezi nimi jsou i ročníky 2005, tedy i s tříletým hendikepem, to se týká Tadeáše Klimta – výborné páté místo na 1500 m, Davida Nežádala – sedmý na 1500 m a Vojty Roubíčka – deváté místo v běhu na 300 m. Musím moc pochválit i nováčka Vráťu Postla, který začal s atletikou před měsícem a zvládl bodovat jak v kouli (7. místo), tak v hodu míčkem (8. místo). Bojovný výkon předvedl Filip Starý na 800 m 9. místo) a v běhu na 1500 m Jára Tureček (8. místo). Potěšitelné byly i dva body Vojty Vaněčka v kouli. Zlepšení osobního rekordu předvedl Kája Mésároš a Kuba Migulski v běhu na 60 m překážek. Musím poznamenat, že pravidelný trénink štafetových předávek přinesl ovoce, chlapci doběhli čtvrtí a děvčata třetí.


MLADŠÍ ŽÁKYNĚ – USK Ústí 138 bodů Lovosice 72,5 AC Ústí 69 Most 68,5 Duchcov 56 Chomutov 55

 V soutěži dívek získala 22 bodů ostřílená Tereza Strychová (konečně se zúročila dlouholetá práce trenérek zejména na překážkách) a stejný počet bodů přidala i vycházející sprinterská hvězdička Adéla Kratochvílová, která byla bez konkurence zejména v běhu na 150 m. Na nejkratším sprintu 60 m ji drobné zaváhání připravilo o vítězství. Klára Bláhová získala 7 bodů za čtvrté místo v běhu na 800 m, Niki a Míša Suchých přidaly po šesti bodech. Klára Jungwirthová dobrou taktikou v běhu na 1500 m přidala za 7. místo 4 body. Z děvčat ještě bodovala mladičká nadějná Kája Běloubková (ročník 2005), v běhu na 60 m získala jeden bod a další body byly za štafetu 4×60 m (3. místo). U děvčat byla opravdu velmi silná konkurence, zejména ve skoku dalekém (přes 30 děvčat) a Míša Suchá byla první nepostupující do finále. Velmi nás potěšily výsledky mladých závodnic, ročník 2005, kde si Kája Běloubková, Bibi Kaplanová a Štěpánka Voldánová vytvořily krásné nové osobní rekordy v běhu na 60 m. Velké zlepšení předvedla Míša Suchá a Klára Jungwirthová na 60 m překážek, Niki Suchá na 300 m, Markéta Kubáčová ve vrhu koulí. Škoda nastydnutí Péti Kmoníčkové, nemohla bojovat o další bodíky v běhu na 1500 m. U děvčat musím pochválit i zodpovědné vystoupení novicek na takovýchto závodech Majdy Kubecové a Péti Cibulkové.


 Závěrem chci všechny moc pochválit za bojovnost, vzájemné povzbuzování, parádní partu a výborné umístění. Díky také patří rodičům, kteří se ochotně zapojili a pomohli s odvozem dětí a při závodech samotných. Druhé kolo nás čeká 15.6. a třetí 28.6.2016. Prosím o rezervaci termínů, zahájili jsme dobrým umístěním družstev, tak ať medailové pozice udržíme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA