ŠČERBA BOŘIL V KOLÍNĚ REKORDY, MAGICKÁ SEDMIČKA BYLA BLÍZKO

ŠČERBA BOŘIL V KOLÍNĚ REKORDY, MAGICKÁ SEDMIČKA BYLA BLÍZKO

ŠČERBA BOŘIL V KOLÍNĚ REKORDY, MAGICKÁ SEDMIČKA BYLA BLÍZKO

Matěj Ščerba v sedmnácti letech přepisuje historické tabulky ústecké atletiky. Na lize v Kolíně vylepšil hned dva klubové rekordy a výrazně se zapsal mezi nejlepší ústecké skokany všech dob. Ščerba nejprve šokoval fantastickým skokem do dálky, když mu k sedmi metrům chyběly pouze dva centimetry. Ve špičkově obsazené soutěži prohrál pouze s Jakubem Noskem z Nového Města nad Metují (700 cm) a nechal za sebou řadu sedmimetrových skokanů.

„Čekal jsem, že budu skákat podobně jako ve středu v Bílině. Tam jsem si vylepšil osobák na 6,74 metru, bohužel mi tam ale fouklo příliš do zad.  Tentokrát to vyšlo a byl jsem příjemně překvapen. V posledních pokusech jsem si pak na těch sedm metrů dokonce věřil,“ radoval se Matěj Ščerba.

Mezi nejlepší šestkou historie jsou tak dva svěřenci Simony Gunarové. Vašek Čermák se dnes věnuje sprintům, Matěj Ščerba má v dálce vše před sebou.

„Měla jsem ohromnou radost a už jsem se pomalu těšila, že se v Kolíně dočkám prvního dálkaře přes sedm metrů v mé trenérské kariéře, tak snad to na příštích závodech vyjde,“ těší se trenérka Gunarová.


HISTORICKÉ TABULKY ÚSTÍ NAD LABEM OD ROKU 1946

Hudský 717 (1965) Vlachynský 708 (1991) Ščerba 698 (2016) Garčar 696 (1954) Bodi 696 (1985) Čermák 694 (2011)


Matěj Ščerba pak využil euforie z dálky a znovu vylepšil nejlepší ústecký výkon všech dob ve skoku o tyči. Ten má tak novou hodnotu 4,92 metru. Poslední pokus na 5,02 metru pak byl velmi nadějný.

„Závod v tyči byl dobrý, do 482 jsem překonal vše na první pokus. Výšku 492 jsem zdolal až na třetí pokus, ale ani jsem se necítil příliš unavený. Na pětimetrový skok musím ještě na tyči udělat něco jinak, třetím pokusem už jsem tam ale skoro byl. Doufám, že se mi podaří překonat pět metrů co nejdřív,“ těší se Matěj Ščerba.

„Výsledek celého družstva mě překvapil, zvláště po zranění Ahmada Hazera. Jak se ale den vyvíjel, bylo jasné, že můžeme bojovat o stupně vítězů a nakonec nám to vyšlo. Všem se nám dařilo, a proto to dopadlo tak dobře,“ hodnotil druhé místo a velký úspěch týmu ústecký skokan.


ČESKÉ TABULKY MUŽŮ VE SKOKU O TYČI 2016

Kudlička 565 Balner oba Dukla Praha 535 Posekaný Kladno 530 Honka Opava 525 Ščerba AC Ústí 492 Bárta Jablonec 492


kolin201610

Matěj Ščerba pomohl v závěru ve štafetě na 4 x 100 metrů