GRAND PRIX LÁKÁ NA SVĚTOVÉ KOULAŘE A SKVĚLÉ SPRINTY

GRAND PRIX LÁKÁ NA SVĚTOVÉ KOULAŘE A SKVĚLÉ SPRINTY

GRAND PRIX LÁKÁ NA SVĚTOVÉ KOULAŘE A SKVĚLÉ SPRINTY

V úterý 19.7. odstartuje dvanáctý ročník atletického mítinku Grand Prix Ústí nad Labem. Na programu bude celkem pět disciplín. O vítězství ve vrhu koulí se utká česká špička (Prášil, Marcell, Novák) se zahraniční konkurencí. Otazník visí nad zraněným Tomášem Staňkem, který byl loni v Ústí třetí za Američany Cantwellem a Kovacsem.

Ze zahraničních koulařů jsou ve startovní listině v tuto chvíli Jacko Gill z Nového Zélandu (8. místo MS 2015), africká jednička Franck Elemba z Konga (letos 21,05 m), rekordman ústeckého mítinku Georgi Ivanov z Bulharska (5. místo HMS 2014), Mikhail Abramchuk z Běloruska (letos 20,13 m) a Mateusz Mikos z Polska (letos 20,18 m).

Velmi zajímavé budou také další disciplíny, ve kterých budou v ohrožení rekordy stadionu. V běhu na sto metrů mužů by se měl představit Američan Ronnie Baker s osobním rekordem 10,05 vteřiny. Čtvrtý muž ze Světové univerziády 2015 má přitom letošní maximum jen o čtyři setiny horší. Rekord stadionu Jamajčana Lerona Clarka (10,17 vteřiny) by tak mohl být v ohrožení.

Diváci se mohou těšit na skvělou atletiku, soutěže pro děti nebo občerstvení a závěrečnou tombolu s pivovarem Březňák. Jeden z diváků si odnese sud 50 litrů piva. Vstup na stadion je zdarma.

baker gwangjou

Ronnie Baker z USA může v Ústí atakovat rekord stadionu Lerona Clarka