AMERIČAN LOCKE UŽ JE V ÚSTÍ, STOVKU UMÍ POD DESET VTEŘIN

AMERIČAN LOCKE UŽ JE V ÚSTÍ, STOVKU UMÍ POD DESET VTEŘIN

AMERIČAN LOCKE UŽ JE V ÚSTÍ, STOVKU UMÍ POD DESET VTEŘIN

Americký sprinter Dentarius Locke dnes poprvé trénoval na ústeckém stadionu. Atlet z Floridy už běžel dvakrát pod deset vteřin. V roce 2013 si vytvořil při Diamantové lize v Monaku osobní rekord 9,96 vteřiny a prohrál pouze s Justinem Gatlinem o dvě setiny. Letos byl nejlépe třetí na Diamantové lize v Oslu, nejrychleji běžel v americkém Athens za 10,12 vteřiny. V Ústí nad Labem absolvoval pouze zahřívací trénink na 40 minut  a ústeckou dráhu si pochvaloval.

„Z ústecké dráhy mám dobrý pocit, připadá mi velmi rychlá. Rád bych se v úterý pokusil o rekord stadionu 10,17 vteřiny. Před pár dny jsem přiletěl z USA na závody do Švédka a ještě jsem na sobě cítil únavu. Teď už je to mnohem lepší a cítím, že bych mohl běžet velice rychle. Potřebuji k tomu jen mírný vítr do zad a diváky, aby mě hnali kupředu,“ řekl šestadvacetiletý americký sprinter.

Rodák z Tampy patří mezi menší sprintery, když měří 170 centimetrů a váží 68 kg. Hodně tak připomíná Jamajčana Lerona Clarka, který v Ústí zanechal velký dojem a stále má v držení rekord stadionu z roku 2009.

plakat 2016 gp maly